Friday, November 13, 2009

Lepas tanpa Bebas

Lawak aku dengar istilah nie... haha.. lepas tanpa bebas... entah kenapa pelik2 je istilah undang2 nie.. manusia mencipta pelbagai istilah yang kemudiannya manusia sendiri tak mampu mentafsirkan.

"Penulis blog Raja Petra Raja Kamaruddin Rabu dilepas tanpa dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen daripada tuduhan menerbitkan kata-kata hasutan di laman web kerana polis masih gagal mengesan beliau."

Ahaks... nampak x kan mana lawaknya... dilepaskan tanpa bebas sebab polis belum dapat mengesan kat mana Raja Petra??... wakaka... rupa-rupanya waran tangkappun duk ada lagi kat tangan polis... lepas tu ada hati nak masuk mahkamah... Raja Petra boleh je claim x tahu... coz waran tangkap x de kat dia... wakaka...

Tup2 blog Raja Petra di updated....

2 comments:

Hanz_Azdi said...

tu bahasa perundangan kot Berg...aku tatau ler nak komen pasal ni...awak (cewah awak awak lak..hehe) agak-2 ada kot istilah "Penangkapan tanpa ditahan" atau "Ditahan tanpa ditangkap" atau "Ditangkap tanpa dapat orangnya" atau "Ditahan tanpa orangnya" atau "Ditahan tanpa salah" ?

..yg bese kitadengar "Ditahan tanpa bicara (di mahkamah)"..kan?

hehehe

Berg said...

hehe... atau mungkin juga.. tidak ditanggap tapi lepas??... wakaka

Related Posts with Thumbnails